Automatisk taktekking av terrasser - hvordan fungerer det og hvorfor er det verdt å investere i?

Leter du etter et terrassetak som gir en behagelig skygge på en varm dag, og beskytter mot regn og vind i dårlig vær? Samtidig, vil du at reguleringen av den skal være rask og enkel? Automatiske pergolaer vil være den beste løsningen for deg ! Vi sjekket hvordan de fungerer, hvordan deres individuelle modeller er forskjellige og hvilke hager som passer dem best.

Små stoffparaplyer for taktekking av terrassen har lenge vært glemt! For tiden får stabile, lukkede strukturer mer og mer popularitet, som fungerer som et hageparti eller tak på et hjem hvileområde. Alle pergolaer og markiser beskytter ikke bare terrassen mot skiftende værforhold, men dekorerer også huset og hagen. Deres siste, mest innovative variant er fjernstyrte automatiske pergolaer , som du finner i Tarasola- merkevaretilbudet .

Hvordan fungerer automatisk takterrasse?

En automatisk kontrollert terrasse er et nyskapende terrassetak , som er et uatskillelig element i alle moderne hus. Det innebygde systemet lar deg lukke eller åpne taket og justere blendingsgardiner. Ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen kan du også kontrollere pergola-belysningen og lydsystemet innebygd i den.

Takket være dette kan du skape forholdene og atmosfæren på terrassen, som du drømmer om og hva du trenger: i varmen vil du gi en behagelig kulde eller et åpent rom perfekt for soling, og på en overskyet dag vil du beskytte deg mot regn eller vind. Taket er også nyttig for kveldsmøter i hagen med familie eller venner. Når du har lyst: Du kan åpne taket og beundre den vakre stjernehimmelen, eller lukke den, og dermed skape en koselig, lukket sone.

Moderne kontrollsystem og innovative løsninger

Den store fordelen med automatiske tak er deres enkle og veldig intuitive betjening. De kan kontrolleres ved hjelp av en standard fjernkontroll eller en spesiell smarttelefonapplikasjon som lar deg endre takets posisjon hvor som helst, også fra utsiden av huset. Å dekke eller tildekke terrassen er derfor ekstremt enkelt og krever ikke å lese kompliserte instruksjoner. I tillegg er det ikke nødvendig å justere persienner og rulleskodder under bruk. Systemet vil gjøre det for deg! Så du kan skaffe deg skyggen eller lyset du trenger uten å stå opp fra hagesofaen eller fluktstolen.

Hvis du er kjent med scenariet der du skynder deg hjem for å hente møbler, klesvask og puter fra terrassen under regnværet - vil du også være interessert i de innovative løsningene som leveres av automatiske pergolaer fra Tarasola . Den innebygde intelligente regnsensoren reagerer på skiftende vær. Under nedbør lukkes taket automatisk, og beskytter dermed gjenstander som er igjen på terrassen mot vann.

Terrassetak som et moderne hjem og hagedekorasjon

Det må ikke glemmes at i tillegg til de praktiske funksjonene, har takterrassen også en dekorativ funksjon. Utseendet skal derfor passe både på utsiden av huset og hele hageanlegget. I merkevarebutikken Tarasola kan du finne mange interessante modeller, som lar deg skape et ekstremt fasjonabelt og moderne sted å hvile på terrassen. Det er to typer tak å velge mellom - lamell- og stofftak, samt frittstående pergolaer og de som grenser til bygningsmuren.

Terrassetak i minimalistisk stil, som TARASOLA FLAT , TARASOLA ELEGANCY eller TARASOLA TECHNIC, vil fungere best i moderne arrangementer . De har enkle konstruksjoner, uten unødvendige dekorasjoner, som passer perfekt inn i elegante arrangementer. I hager med rustikk, skandinavisk eller boho-stil vil modeller med en mer delikat karakter se vakre ut, for eksempel: TARASOLA LIGHT eller TARASOLA CUBIC . Deres enkle former vil være det perfekte supplement til koselige og idylliske komposisjoner. På den annen side, der industrielle elementer dominerer, for eksempel TARASOLA LOFT med en karakteristisk struktur med gavl, trekantet tak.

Terrassetak ikke bare for store hager

Det er troen på at oppbygde tak bare vil fungere i hager med store områder. I mellomtiden kan de også brukes med hell på mindre tomter. Det er nok å velge en hagepaviljong med passende dimensjoner og justere størrelsen etter individuelle behov. Når det gjelder automatiske pergolaer, er det viktig at du takket være de justerbare persiennene kan bestemme selv om du vil lage en lukket struktur rundt sittegruppen eller en mer åpen plass som sømløst blandes med hagen.

Automatisk taktekking til terrassen er et innovativt tilbud som gir høyest komfort mens du slapper av i de grønne omgivelsene. Samtidig vil det være en veldig stilig boliginnredning som gjør at du kan lage interessante, moderne arrangementer. Utvilsomt er en pergola med et system for å regulere taket og veggene en veldig fremtidssikker løsning. Sannsynligvis vil vanlige strukturer med mekanisk justerbare elementer snart gå inn i historien og erstattes av "intelligente" tak .