Takvinduer - hvilken å velge? 7 ting du trenger å vite før du kjøper

Kjøp av takvinduer er en av de viktigste trinnene i utformingen eller renoveringen av et hjem. De har en betydelig innvirkning på funksjonaliteten og komforten til å bo i rom som ligger i de høyeste delene av bygningen. Sammen med merkevaren VELUX , som er en ledende produsent av vinduer , foreslår vi hva du bør vite før du kjøper dem.

1. Størrelsen på glassene i rommet er av stor betydning

Beslutningen om å velge spesifikke modeller av loftsvinduer og en plan for deres plassering i rommet skal vises i våre sinn på tidspunktet for utformingen av huset. Dette er veldig viktig for å opprettholde energibalansen i hele bygningen og for optimal fordeling av dagslys og frisk luftstrøm i rommene. Plassering, antall, størrelse og høyde på installasjonen av vinduer er derfor av stor betydning for funksjonaliteten til hele leiligheten.

Først av alt, i henhold til regelverket: glassområdet i rommet skal ikke være mindre enn gulvområdet. Flere mindre vinduer som er jevnt fordelt over taket, vil belyse interiøret bedre enn et med samme vindusflate. Vi kan velge vinduer installert i sett side om side, horisontalt eller vertikalt. Dette vil tillate deg å oppfylle lovkravene og samtidig gi riktig mengde sollys.

Hvis vi ønsker å nyte lyse rom, kan vi velge forskjellige sett med takvinduer og kombinere dem - avhengig av takkonstruksjonen - med ekstra belysningselementer eller albuevinduer . Vi kan også bruke en dormer , som er et innovativt alternativ til en tradisjonell dormer, som gir enda mer lys. Denne løsningen gjør det mulig å installere takvinduer i sett (4 eller 6) og ser veldig effektivt ut.

2. Energieffektive vinduer lar deg spare penger

Den ordning av takvinduene påvirker også oppvarming av hele huset, og dermed sparer også penger. De hjelper til med bruk av solenergi, og mest varme får de som vender mot sør. Uansett hvordan vinduene er ordnet, er det imidlertid best å velge energisparende modeller med trippelvinduer . Hvorfor? Husk at mye varme slipper ut gjennom vinduene. Den ekstra pakningen og den innovative ThermoTechnology ™ -strukturen som brukes i VELUX trippelvinduer, gjør det lettere å holde varmen i huset, noe som i praksis gir gode isolasjonsparametere og ... lavere energiregninger.

3. Vinduer til loftet i en mindre typisk versjon

Loftvinduer er primært forbundet med klassiske takvinduer. I mellomtiden får også andre løsninger som utfyller taktekkingsmodellene stadig mer popularitet. Disse er primært L - formede vinduer og balkongvinduer , designet spesielt for rom i den høyeste delen av huset. Vinduene dekker ikke bare skråningene på det skrånende taket, men også veggene vinkelrett på det. Slike modeller forstørrer optisk rommet på loftrommene og gir mer lys og direkte kontakt med omverdenen. De er også et veldig stilig arkitektonisk element som påvirker utseendet til hele interiøret.

4. Materialet vinduet er laget av skal tilpasses rommets funksjon

Når du velger et takvindu, er det verdt å ta hensyn til materialet som det ble laget av. Tre er det mest holdbare og motstandsdyktige mot skiftende værforhold. Trevinduer er også ekstremt elegante og stilige. De vil jobbe i stuer og soverom.

For bad og kjøkken, der vindusmaterialet må være mer motstandsdyktig mot fuktighet, er det bedre å bruke tre-polyuretanvinduer . De er dekket med et tykt, jevnt polyuretanbelegg som forhindrer dem i å absorbere vann. Derfor beskytter den dem mot skade, samt fra å bli dekket av sopp eller mugg.

5. Vinduer er også et dekorativt element

Når vi designer et nytt hus eller renoverer et gammelt hus, glemmer vi ofte at vinduer vil være en del av hele interiørdesignet. Utseendet deres, og derfor primært fargen, bør derfor matches med det potensielle interiøret. For de som er dekorert i en rustikk, skandinavisk eller provençalsk stil, er det bedre å velge trevinduer i naturlige farger. De passer perfekt inn i den idylliske innredningen i rommet. På den annen side, i rom der kjøligere farger eller fasjonabel minimalisme vil gjelde, vil tre-polyuretanvinduer i en universell hvit farge fungere bedre .

Selvfølgelig er vinduer et kjøp i mange år. Innredningen på rommene der de ligger, kan endres med jevne mellomrom. Av denne grunn er det best å velge vinduer laget av materialer av universell farge, f.eks. Furu.

6. Takvinduer er forskjellige i måten å åpne på

Når du velger loftsvinduer , må vi vurdere hvordan du åpner dem for å gi oss størst komfort i bruken. Den mest populære varianten er takvinduer med et rotasjonssenter. De muliggjør enkel åpning og innstilling av den åpne rammen i hvilken som helst posisjon.

Vi kan velge svingvinduer eller svingbare vinduer, også kjent som klaffvinduer. Svingvinduer kan deles inn i to forskjellige grupper: modeller med et håndtak øverst og de med et håndtak i bunnen av rammen. Toppåpningen fungerer hovedsakelig der, kneveggen er lavere enn 130 cm, så glasset ble montert veldig lavt. Bunnåpning er en bedre løsning for høyere vinduer, over 130 cm over kneveggene.

Svingbare og hengslede vinduer har et dobbelt åpningssystem: ved hjelp av et håndtak kan du løfte dem på de øvre hengslene opp til en vinkel på 45 ° og stoppe dem i hvilken som helst posisjon eller rotere dem 180 ° ved hjelp av de øvre håndtakene. Denne typen vinduer brukes ved installasjon i høy posisjon, f.eks. Med høy knevegg. De kan også fungere som en luke, siden den brede åpningsvinkelen gir enkel tilgang til taket.

Manuell åpning er imidlertid ikke det eneste kontrollalternativet. Tilbudet VELUX er også tilgjengelig takvinduer elektrisk eller med solenergi. Hvis vi bryr oss om elektriske vinduer, er det verdt å tenke på denne løsningen på byggetrinnet og lede den elektriske kabelen til nærheten av vinduet for å kontrollere den med et veggtastatur. Denne kontrollmetoden vil være perfekt på steder der det er vanskelig å komme til vinduer - f.eks. I høye høyder, men også hvor vi bare bryr oss om komfort over gjennomsnittet.

Elektriske og solmodeller kan også utstyres med et intelligent klimakontrollsystem på loftet, som lar deg kontrollere vinduer og rulleskodder fra applikasjonsnivået, og kan også lukke og åpne dem uavhengig, basert på data fra luftkvalitetssensorer og lokale værstasjoner.

7. Takvinduer skal være utstyrt med persienner eller skodder

Når du har valgt de rette takvinduene for hjemmet ditt, bør du tenke på ekstrautstyr. Under noen værforhold kan "bare" vinduer på loftet føre til for sterkt sollys og varme opp rommene. Da kan velvalgte omslag hjelpe - i den eksterne eller interne versjonen.

VELUX rulleskodder kan redusere mengden varme som kommer inn med opptil 94% - så de er den perfekte beskyttelsen mot varme. I tillegg gir de fullstendig blackout, reduserer støy, f.eks. Under regn eller hagl, og forbedrer isolasjonen med opptil 17%.

På den annen side er markiser en god løsning i rom der vi bryr oss om dagslys, uavhengig av sollysets intensitet. Når det gjelder VELUX-markiser, begrenser nettstoffet som de er laget av ikke utsikten mot utsiden og reduserer mengden varme som kommer inn med opptil 76%.

Innvendige persienner lar deg derimot kontrollere mengden lys som kommer inn i rommet og er et interessant element av interiørdekorasjon. Det er forskjellige typer å velge mellom: plissert, halvgjennomtrengelig eller blackout. Utvalget av mønstre og farger er veldig bredt. Vi kan til og med velge en blendingsgardin fra VELUX Color by You-samlingen og velge en farge fra 1800-fargepaletten.

Når du bestemmer deg for hvilke takvinduer vi skal bruke hjemme, må du huske at de vil følge oss veldig lenge. Det er ikke uvanlig at kjøp av nye vinduer er en beslutning i mange år. Derfor må de være så funksjonelle som mulig, laget av høykvalitets materialer og gi den høyeste komforten ved bruk. Før du kjøper dem, er det også verdt å konsultere en spesialist, arkitekt eller taktekker.