Hvilken peis skal du velge for å skape et koselig interiør?

Knitringen av glødende glans, en gledelig dans av flammer og brennende varme er magi som - spesielt vinter- og høstkvelder - kan vare evig! Peisen var og vil alltid være en seriøs konkurrent til TV-apparatet i stuen, den vil stolt erstatte veggmaleriene på soverommet, og i definisjonen av et koselig interiør vil det ta en av nøkkelposisjonene. Noen behandler det som dekorasjon, andre kombinerer forretning med glede, og nyter de flimrende tungene på ilden og oppvarming av huset samtidig.

Hvilken peis å velge? Kan du gjøre det om til en ekstra varmekilde eller behandle det som et arrangementstilskudd til vakre øyeblikk med varm kakao i hånden? Meningene er delte, og alt avhenger av stilen på leiligheten, størrelsen på huset, skorsteinsrørene og lommebokens rikdom. Sammen med produsenten av Kratki-peiser har vi utarbeidet en håndfull tips for alle som ønsker å omgi seg med en sjarmerende glød, men som ikke vet hva de skal velge.

Hvor skal jeg installere en peis?

I tillegg til tekniske problemer og monteringsproblemer, er det verdt å tenke på en dekorativ versjon av peisen . Siden han oftest er til stede i en representativ salong, må vi sørge for at flammespillet som spilles bak glasset vil glede publikum, og vi kan ikke la andre detaljer distrahere fra dette showet. En ordningsfeil vil derfor være å plassere peisen og TV-en på samme plan. For å skape et interiørkompromiss, la oss plassere en peis med et panoramaglass på den ene veggen og en flat TV-skjerm på en overflate vinkelrett på den . Etter det er alt du trenger å gjøre å sette en behagelig sofa og myke puter foran dem og nyte den fantastiske utsikten.

Hvis vi ordner en stue som er åpen mot et kjøkken eller spisestue, og arkitekturen til bygningen gir mer frihet, anbefaler Kratki-spesialister å diversifisere plassen og i stedet for peiser med panoramaglass, bruk hjørnemodeller , som finnes i tilbudet om løsninger for luft, gass og gass. med vannjakke av Kratki. Denne varianten vil være en interessant stylingledd mellom de forskjellige sonene i huset , og vil også tillate deg å se på de glitrende ildtungene fra to eller til og med tre sider.

En luftpeis eller en vannjakke?

På luftpeiser er stikkordet DGP, som er en forkortelse av uttrykket: varmluftfordeling . Denne prosessen kan være todelt. I en mer forenklet versjon, kommer luften - oppvarmet med en spesiell innsats - tilbake til rommet der peisen er plassert og sprer seg ved hjelp av naturlig oppdrift i en radius på tre meter fra hovedkilden . Hvis vi vil bruke varme til å varme opp rom som ligger litt lenger borte, må vi investere i et rørsystem og en turbin , som gjennom kanalene som blir utført, tvinger varm masse til andre deler av huset.

En konkurrent til luftpeiser er bl.a. modeller med en vannjakke , fordi de i tillegg til de estetiske inntrykkene knyttet til flammen av glødende farger bak glasset, også garanterer en kraft av praktiske bruksområder som vil redusere driftskostnadene betydelig. Slike løsninger kan behandles som en ekstra varmekjele som fungerer med andre varmekilder, for eksempel en gass- eller oljeovn. Peiser med vannjakke takket være tilkobling til installasjonen - ikke bare vil de varme radiatorer og garantere varme vinterdager eller kjølige vårkvelder, de vil også bli brukt til å varme opp vann og - viktigere for fans av romantisk stemning - de vil skape en magisk atmosfære!

Hvorfor velge en gasspeis?

Lyden av vedfyring er en beroligende lyd for noen. Ulempene med tradisjonelle løsninger inkluderer imidlertid behovet for å lyse opp, legge til vedkubber eller fjerne støv og sot . Vi anbefaler å installere gasspeiser for de som bare vil glede seg over et basseng med hyggelige opplevelser . Disse er billige, effektive og enklere å bruke alternativer, de betyr mindre problemer med lagring av drivstoff, rengjøring av innsatsen, fjerning av aske og hele konvolutten forbundet med å opprettholde orden. For riktig drift er det nok med naturgass eller LPG fra en sylinder , og vi vil oppnå behagelig varme uten noen anstrengelse ved hjelp av en praktisk fjernkontroll, som lar deg regulere temperaturen i Kratkas løsninger . og programmer systemet en uke i forveien.

Det er også en god løsning for utålmodige, fordi bare en knapp vil skille dem fra den magiske varmen som stråler bak glasset, og flammens virkelighet vil garanteres av nyskapende teknologi og keramisk tre - brukt i Kratka-produsentens forslag. Kort sagt - vi trenger ikke være redd for at vi på bekostning av bekvemmeligheter vil begrense ektheten av opplevelser.

Eller kanskje en stilig "geit"? Hvorfor er det verdt å velge en frittstående komfyr?

Kilden til tilleggsvarme kan også være den såkalte en geit, dvs. en frittstående komfyr , som vil fungere bra når vi ønsker å varme opp rommet, skape mer atmosfæriske forhold for å tilbringe tid, eller - ganske enkelt - vi er begrenset av størrelsen og arkitekturen i rommet tillater ikke bygging av tradisjonelle peiser . Vi kan sette en stilig "geit" der vi har tilgang til skorsteinsrør. Selve monteringen er relativt billig og rask , så den koselige atmosfæren kan være innen fingertuppene. Ovnen krever ikke kappe, og i tilfelle flytting kan vi demontere den og ta den sammen med andre møbler.

Frittstående ovner er en ordning. Takket være dem vil vi komme tilbake til minnene om bestemor, som brente deilige kulinariske herligheter i kakkelovnen. Modeller modellert av de fra barndommen kan vises i retro-rom, der tiden har stått stille og flyktige øyeblikk er omgitt av en nostalgisk, dekorativ tone. Kratka er støpejern forslagene vil trylle frem en ekstraordinær atmosfære i områder som er inspirert av engelsk eller rustikke stiler og gass modeller vil utfylle minimalisme og dekorative økonomien i moderne trender .

Med et glass vin, te med bringebær eller varm sjokolade. Med en bok, et yndet brettspill og et sett med aromatiske lys. På høsten, vinteren eller tidlig på våren. Peisen, uavhengig av hvilken form den vises i, vil fylle rommet med en magisk aura og tillate deg å slappe av i komforten i rommet, og også - bokstavelig talt - svare på varmen fra hjemmet ditt.