De 6 vanligste feilene som er gjort når du rengjør vinduer. Unngå dem i vår

Når det er fullt av vår ute, er det hyggelig å se på det gjennom krystallklare vinduer - spesielt nå, når vi blir hjemme . Så hvis du lurer på hvordan du effektivt rengjør vinduer slik at de skinner, må du bruke våre velprøvde tips! Nedenfor har vi listet opp de 6 vanligste feilene som er gjort når du rengjør vinduer . Vokt dere for dem før du tar tak i sprinklere, filler eller vindusvasker!

1. Feilvalgte midler for rengjøring av vinduer og profiler

En slags klisje, men det skjer! Når du planlegger å rengjøre vinduer, velger noen mennesker tiltak de har for hånden, for eksempel universal aerosolvæsker for rengjøring av forskjellige overflater. Dessverre kan slike preparater etterlate striper, fettete flekker på vinduene og til og med klø dem ! Det samme gjelder vaskemidler for vindusprofiler. Mange rengjøringslotioner inneholder mikroperler som er usynlige for øyet og som kan skrape vindusrammer.

I mellomtiden er det spesielle profilrensemidler tilgjengelig på markedet - både tre og plast. Takket være dem vil du rengjøre vinduer ikke bare grundig, men også trygt! Kommer tilbake til vinduene - hvis du vil rengjøre dem mer økologisk og ikke bruke en spesiell væske, bruk ... vanlig eddik ! To teskjeer eddik per glass vann er nok til å få vinduene til å skinne med en krystallinsk glød igjen.


Lær mer om hvordan du bruker eddik til rengjøring av hjemmet her.


2. Rengjøring av vinduer på en solskinnsdag

Vakker vær oppmuntrer vanligvis til vindusrengjøring! I mellomtiden viser det seg at solen i sin fulle prakt ikke er til fordel for krystallklare vinduer. Hvorfor? Intense solstråler får væsken til å spre seg på vindusrutene, og tørker raskt, og dermed vises stygge merker og flekker på overflaten . Derfor er det best å rengjøre vinduene på en varm, men overskyet dag eller sent på ettermiddagen.

3. Vaskeprofiler og vinduskarmer først

En annen vanlig feil er å vaske profilene rundt glasset først . Hvis du gjør dette og vasker vinduene andre gang, vil det skitne vannet som drypper fra dem forurense de tidligere vasket rammene. Det samme gjelder vinduskarmer. Så husk - rengjør glasset først , og deretter vindusprofilene, tetningsgummi og vinduskarmer.

4. Vask vinduer med kaldt og ikke kokt vann

Vi vet alle at kaldt vann ikke etterlater striper på vinduene. For sterkt tilsmussede glassflater er det imidlertid verdt å bruke varmt vann først og deretter vaske dem med kaldt . I tillegg må du vite at det er en feil å vaske vinduer med vann rett fra kranen . Som det viser seg, såkalte Før kokepunkt er vann fra springen vanligvis veldig vanskelig - spesielt i store byer. Forbindelsene i vannet gjør det nesten umulig å fjerne flekker fra vinduer lett.

I tillegg smører skitten dårlig. Så hvis du vil gjøre ting enklere, er det bare å koke vannet og la det avkjøles før du rengjør vinduene . En annen måte er å bruke destillert vann , som du kan kjøpe online så vel som på bensinstasjoner eller de fleste supermarkeder.

5. Inkompetent glasspolering

Den gamle skolen for vindusrengjøring sier å pusse vinduene med gamle aviser. I dag blir imidlertid slik praksis sakte foreldet. Avispapir av dårlig kvalitet er ofte for grovt , og dette kan føre til mikro-riper på glassoverflaten. Dessuten er det enkelt å få hendene skitne med avisblekk.

Andre bruker papirhåndklær til polering. Papir delaminerer ofte igjen og etterlater hvite partikler på vindusflaten. Så hva vil du mest effektivt pusse vinduene med? Som det viser seg, fungerer absorberende mikrofiberkluter eller ... elastiske nylonstrømpebukser best i denne forbindelse !


TRIK: poler først vinduet fra topp til bunn, deretter over . Takket være dette vil du unngå plagsomme striper.


6. For svake rengjøringsmidler for rengjøring av veldig skitne vinduer

Det hender at vinduene er ekstremt skitne etter vinteren. Dette problemet blir ofte møtt av leilighetseiere i store byer - spesielt når vinduene vender mot en veldig travel gate. Da kan det skje at du, selv når du bruker et veldig sterkt glassrengjøringsmiddel, må jobbe hardt for å gjenopprette vinduene til sin tidligere glans. I en slik situasjon vil naturlig linolje komme deg til hjelp ! Hvis vinduene er veldig skitne, må du først belegge overflaten med olje og la den stå i en time. Etter at angitt tid har gått, rengjør du vinduene som vanlig med et vindusrenser. Blanke vinduer garantert!

Det er en god ide å ta igjen rengjøringen under # hjemmeoppholdet ! Vindusrengjøring er ikke den mest behagelige, men - som du ser - det er flere dokumenterte måter å unngå unødvendig arbeid. Følg tipsene våre for å unngå grunnleggende feil, og vi garanterer at våren utenfor vinduet ditt virker enda vakrere !


Artikkelen ble skrevet i samarbeid med merkevaren Krispol.